PIZZA Z KASZY GRYCZANEJ

Uwielbiamy bawić się smakami i wymyślać coraz to nowsze pomysły na odchudzenie nieco naszych ulubionych fast foodowych potraw. Dzisiaj postawiliśmy na pizzę. Długo myśleliśmy o tym, jak ja trochę odchudzić i sprawić, że będzie niosła ze sobą więcej składników odżywczych dla naszego organizmu. W końcu się udało, a z pomocą przyszła nam niezastąpiona kasza gryczana. Na jej bazie stworzyliśmy spód do pizzy, a wierzch wypełniliśmy pysznymi i zdrowymi dodatkami. Tak powstała nasza pizza gryczana. Sprawdźcie czy i Wam przypadnie do smaku.

Składniki:

1 opakowanie kaszy gryczanej Lestello

2 jajka

2 łyżki bułki tartej

2 pomidory

4 pieczarki

1 cebula

100 gramów sera feta

Sól

Pieprz

Przygotowanie:

Kaszę gryczaną ugotować według instrukcji na opakowaniu i ostudzić. Następnie zblendować na jednolitą masę. Dodać jajka, bułkę tarta oraz sól i pieprz. Wyrobić jednolite ciasto. Ciasto rozwałkować na blasze. Na wierzch wyłożyć pokrojone w plastry pomidory, pieczarki oraz cebulę. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 – 20 minut.

Przed podaniem wierzch pizzy posypać rozdrobnionym serem feta.

Smacznego 🙂

Podziel się wpisem!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrTweet about this on Twitter