Domowa receptura i wspaniały smak. Tradycyjny, pieczony pasztet doskonały do świeżego chleba lub jako przekąska podczas kolacji.

Pasztet z kaszą manną i marchewką
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Ilość
- wiele porcji
- Stopień trudności Trudny
OceŃ przepis
- (5 /5)
- (1 Ocen)
- Przepis
- How To
- Oceń przepis Text size
Składniki
- 600 g mięsa z udek kurczaka
- 300 g wędzonego boczku
- 300 g wątróbki drobiowej
- 300 g piersi z kurczaka
- 100 g kaszy manny Lestello
- 2 marchewki
- 2 jajka
- 2 drobno posiekane ząbki czosnku
- sól i biały pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- 1. Drób ugotuj razem z warzywami w niewielkiej ilości wody. Następnie mięso oddziel od kości.
- 2. Drób, boczek, wątróbkę i marchewkę przepuść przez maszynkę do mięsa.
- 3. Dodaj jajko, przyprawy i kaszę manną, wymieszaj dokładnie i przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy pasztetowej . Przykryj folią aluminiową i ustaw na głębokiej blasze.
- 4. Wlej na blachę wrzątek tak aby sięgał do połowy wysokości foremki.
- 5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160°C przez półtorej godziny.
- 6. Zdejmij folię i piecz jeszcze 30 minut.
- 7. Wystudzony pasztet wstaw na noc do lodówki.
Najnowsze wpisy
Najnowsze komentarze
- Andrzej Siwy o Kasza jaglana bio
- Lestello o KUCHNIE ŚWIATA – TACOS
- Tracy Smith o KILKA SŁÓW O CIECIERZYCY – CZĘŚĆ I
- Gustavo Woltmann o KUCHNIE ŚWIATA – TACOS
Archiwa
- Kwiecień 2018
- Marzec 2018
- Luty 2018
- Styczeń 2018
- Grudzień 2017
- Listopad 2017
- Październik 2017
- Wrzesień 2017
- Sierpień 2017
- Lipiec 2017
- Czerwiec 2017
- Maj 2017
- Kwiecień 2017
- Marzec 2017
- Luty 2017
- Styczeń 2017
- Grudzień 2016
- Listopad 2016
- Październik 2016
- Wrzesień 2016
- Sierpień 2016
- Lipiec 2016
- Czerwiec 2016
- Maj 2016
- Kwiecień 2016
- Marzec 2016
- Luty 2016
- Styczeń 2016
- Grudzień 2015
- Listopad 2015
- Październik 2015
- Wrzesień 2015
- Sierpień 2015
- Lipiec 2015
- Czerwiec 2015
- Maj 2015
- Kwiecień 2015
- Marzec 2015
- Luty 2015
- Styczeń 2015
- Grudzień 2014
- Wrzesień 2014
- Czerwiec 2014
- Czerwiec 2013
- Marzec 2012
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
(5 / 5)